Facebook

Ria Buiten wint 12 uursloop Den Haag

Ria Buiten wint 12 uursloop Den Haag Amersfoort - 19 juni 2007.  Ultra-atlete Ria Buiten heeft op zaterdag 16 juni met een afstand van 115 kilometer en 200 meter de 12 uursloop van Den Haag gewonnen.

Het parcoursrecord in Den Haag staat al tien jaar onafgebroken op naam van Buiten.

De Biddinghuizense was met 52 jaar de oudste deelneemster en lag lange tijd op kop van zowel de manlijke- als vrouwelijke deelnemers. De weersomstandigheden waren wat Ria betreft ideaal; zwaarbewolkt en zo nu en dan een flinke hoosbui. Niet iedereen deelde Ria’s meteorologische genoegens, want de loop kende veel uitvallers.

De 12 uursloop ging om 9.00 uur in de ochtend van start en werd deels op de atletiekbaan en deels in het duingebied van Kijkduin gehouden. De ronde-afstand bedroeg 1850 meter. ‘Eentonig om telkens hetzelfde rondje te moeten lopen, en dat twaalf uur lang’, vond Ria. Bijna kwam ze te laat omdat ze bij een verkeerde bushalte was uitgestapt maar een vriendelijk Haags echtpaar bracht haar achterop de fiets naar de atletiekbaan, waar ze nog net op tijd aan de start verscheen.

Na 10 uur lopen doorbrak ze de 100 kilometer grens, psychologisch een belangrijk moment in de race. Uiteindelijk liet ze welbewust twee mannen voorgaan, maar alleen omdat ze niet tot het uiterste van haar kunnen wilde gaan. ‘Het zou natuurlijk prachtig geweest zijn als ik als oudste vrouwelijke deelnemer iedereen achter me had kunnen laten, maar ik moest noodgedwongen mijn krachten sparen voor de 100 kilometer die ik volgende week in Zweden ga lopen, samen met mijn partner Trond Sjåvik. Ik ben eerste geworden, daar gaat het om’.

Ria en Trond werken hard aan hun conditie om in 2009 topfit aan de start van de Trans Europe Footrace te verschijnen. Deze race loopt van Bari in het zuidelijkste puntje van Italië naar de Noordkaap en zal door Ria en Trond gebruikt worden om geld in te zamelen voor hun strijd tegen Leukemie. ‘Dat betekent dat ik de komende tijd zal deelnemen aan zoveel mogelijk wedstrijden. Wedstrijden vormen een belangrijk trainingsinstrument. Jammer alleen dat het meedoen eraan zoveel kosten met zich meebrengt, maar deze overwinning in Den Haag is in elk geval binnen en daar ben ik blij om’ aldus Ria.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat