Facebook

Boni-loop

Ultraloopster Ria Buiten heeft bij haar strijd tegen de ziekte leukemie de steun gekregen van Schaap Holland en Boni Supermarkten. Op 16 en 17 april zal de ultra-atlete hardlopend van supermarkt naar supermarkt lopen om zo aandacht voor haar actie te vragen.

Ultra-atlete Ria Buiten uit Biddinghuizen zet haar uitzonderlijke looptalenten graag in voor het goede doel. Volgend jaar zal ze hardlopend van Zuid-Italie naar de Noordkaap lopen om geld in te zamelen voor de strijd tegen Leukemie. In dat kader is ze reeds begonnen aan een strak trainingsschema om in 2009 in topconditie te zijn.

De finish in IJsselmuiden
Per zak
Schaap Holland, bekend van de Poldergoud aardappelen, en Boni Supermarkt schenken van iedere verkochte zak Bildtstar aardappelen € 0,30 voor het goede doel. Om de actie kracht bij te zetten én om de nodige trainingskilometers op te doen, zal Ria op 16 en 17 april hardlopend langs een aantal filialen gaan.

Eerste dag
Op 16 april gaat de Boniloop om 9.00 uur van start bij het hoofdkantoor van Boni te Nijkerk. Via de supermarkt te Nijkerk loopt ze naar Putten, Ermelo, Harderwijk, Elburg, ’t Harde om te finishen bij de Boni Supermarkt te Wezep. Totaal 65 kilometer.

Tweede dag
Op 17 april wordt gestart in Hattem, dan via Zwolle, Staphorst en Genemuiden naar IJsselmuiden. Totaal 55 kilometer. Ria Buiten zal tijdens haar loop vergezeld worden door de Poldergoud Jeep van Schaap Holland.

Koolhydraten
Duursporters moeten veel koolhydraten gebruiken om hun prestatie neer te kunnen zetten. Volgens Ria Buiten zijn aardappelen hier uitermate geschikt voor. ‘Je hoort wel eens dat mensen pasta gebruiken om aan de benodigde koolhydraten te komen. Mij bevalt het beter om aardappelen te eten. Het is smakelijk, je wordt er niet dik van en het is voor de prestaties die ik lever (Ria loopt wekelijks een paar honderd kilometers) dus de ideale voeding’, aldus de atlete.

Na afloop van de actieweek wordt namens Boni Supermarkt en Schaap Holland een cheque aangeboden voor het goede doel.
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat