Facebook

Trans Europe Footrace 2009

In 64 dagen te voet door Europa. Het zou de titel kunnen zijn van een spannend jongens boek. Voor de zes vrouwen en zesendertig mannen die deel gaan nemen aan de Transeurope Foot Race 2009 is het realiteit.

Een kort overzicht van wat de lopers te wachten staat:

Start op 19 april in Bari, Italie. Het voorjaar is dan nog pril, maar de temperaturen in Zuid Europa bereiken al aangename waarden. Van echte hitte is gelukkig nog geen sprake. Met een gemiddelde loopafstand van 69.7 kilometer per dag gaan de atleten richting noorden.
Na zeventien dagen lopen door de laars van Italië, wordt Zwitserland bereikt, waar de besneeuwde toppen van Alpen uitnodigend op de lopers liggen te wachten. Klimmen en dalen, een zware klus.

Rustdagen? Daar doen ze niet aan bij de Transeurope Foortrace.
Het volgende land dat op het programma staat is Duitsland, dat van zuid naar noord doorkruist zal worden. Op dag 33 van de wedstrijd wordt de oversteek naar Scandinavië gemaakt, waar vanuit het Zweedse Göteborg de immense voettocht verder richting Noordkaap gaat.

Op dag 58, het is dan inmiddels 15 juni wordt de grens met Finland bereikt. De lopers hebben dan niet alleen het grootste deel van Europa achter zich gelaten, maar tevens het voorjaar. De zomer dient zich aan. Hoe noordelijker met komt, hoe korter de nachten. De Middernachtzon wenkt vanaf de kaap.

Op de dag dat de zon niet onder gaat, 21 juni, bereiken de lopers hun doel; De Noordkaap. Ze hebben er dan 4458 kilometer opzitten. Een ongelooflijke prestatie

Routekaart Trans Europe Footrace 2009
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat