Facebook

Ria herstelt weer

Ria herstelt weer Amersfoort - 23 september 2005.  Vandaag sloot Ria met het lopen van de 21e etappe van Rockanje naar Hoek van Holland de derde week af van haar Rondje Nederland.

Met nog een week te gaan en 562 kilometer voor de boeg komen de laatste loodjes van de monstertocht in zicht.

En, zoals het spreekwoord zegt, de laatste loodjes wegen zwaar. De afgelegde kilometers begonnen gisteren hun tol te eisen in de vorm van blaren en pijnlijke spieren. Zand in de schoenen en heuvelachtig duinlandschap deden daar nog een schepje bovenop.Maar toch, vandaag ging het alweer een stuk beter. Al tegen drie uur kwam ze aan in Hoek van Holland, waar kleinzoon Douglas op zijn oma stond te wachten met een cadeautje.

‘Ik ben gelukkig weer hersteld, na de moeilijke dag van gisteren. Mijn benen, die toch behoorlijk pijnlijk waren, zijn vandaag veel beter’, vertelt Ria, terwijl ze geniet van haar dagelijkse biertje. Ook met haar voeten gaat het relatief goed. Wel heeft ze enkele blaren, maar het blijft allemaal nog goed te doen.

Het lopen op een vlakke ondergrond heeft haar zere benen goed gedaan. Bovendien hoefde ze bijna niet door duingebied te lopen, dus klimmen en dalen was er niet bij. De ultralopers Prisca Vis en Simon Pols vergezelden Ria vandaag.

Morgen krijgt Ria steun van een aantal Nederlandse ultralopers. Een aantal ultra-atleten zal deelnemen aan de halve marathon van Katwijk en zich na afloop hiervan bij Ria voegen om een aantal kilometers met haar mee te lopen.

De komende dagen zal ze over het Noordzeestrand lopen. De GPS heeft ze dan niet nodig en deze zal opnieuw geprogrammeerd worden om volgende week in Friesland, Groningen en Drenthe z’n diensten weer te bewijzen. ‘Het Rondje Nederland zit er over een week alweer op. Jammer, want ik geniet er nog elke dag van!’, aldus Ria.

Morgen de etappe Hoek van Holland – IJmuiden over een afstand van 72,5 kilometer
Totaal gelopen: 1443 kilometer
Nog te gaan: 562 kilometer

Klik hier voor alle foto's

Klik hier voor alle foto's (deel 2)

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat