Facebook

Een zware dag voor Ria, maar wel genoten

Een zware dag voor Ria, maar wel genoten Amersfoort - 21 september 2005.  Vandaag de negentiende etappe alweer in het Rondje Nederland over een afstand van 76,5 kilometer van Aardenburg naar Vrouwenpolder.

De Zeeuwse kust vormde vandaag het strijdtoneel van Ria’s immense uitdaging. Een zware dag was het, maar ze heeft wel genoten.

Langs het strand lopen heeft zo z’n voordelen. Je verdwaalt niet, zolang je het water aan je linkerkant houdt. Geen kronkelige route, dus gaat het opeens heel snel.

Zat Ria gisteren nog in het meest zuidwestelijke puntje van Nederland, vandaag is ze op Walcheren, maar maandag al zal ze in de provincie Friesland zijn. Dat gaat lekker snel en is goed voor het moreel.

De vlakke ondergrond doet haar gekwelde voeten goed. De open plek onder haar kleine teen is dicht, mede door het gebruik van kneedpleisters. Dat het wondje dicht is geeft niet alleen minder pijn, maar vermindert ook de kans op ontsteking.

‘s Morgens ging het lekker. Het was eb, dus stevige ondergrond. Wel moest ze vaak om de golfbrekers heen lopen, dat betekent extra loopafstand op de toch al lange route. Soms ook van die harde ribbels op het strand, dat loopt niet lekker, dan toch maar door de duinen, en weer werd de route langer met nu ook klimmen en dalen.

Al met al liep ze vandaag zo’n tachtig kilometer. ’s Middag werd het vloed, dus moest ze door het rulle zand lopen. Op de veerboot tussen Breskens en Vlissingen kon ze uitrusten, maar de ruim veertig kilometer die nog volgden waren zwaar, doordat het zand steeds muller werd.

Pas na zessen kwam het hotel in zicht en kon Ria zichzelf, na ruim tien uur lopen, belonen met een koud pilsje. Haar voeten nat van het zoute water, de schoenen vol zand en dorstig van de zoute zeelucht kon ze eindelijk gaan zitten en genieten van een koud biertje.

Morgen de etappe Vrouwenpolder – Rockanje over een afstand van 72 kilometer
Totaal gelopen 1302,5 kilometer
Nog te gaan 702,5 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat