Facebook

Hemelbed en bad met vergulde kranen voor Ria

Hemelbed en bad met vergulde kranen voor Ria Amersfoort - 11 september 2005.  Vandaag kwam Ria aan in het zuidelijkste puntje van Nederland, het plaatsje Vaals. De negende etappe over een afstand van 73 kilometer verliep probleemloos.

Dat kwam mede door het weer dat vandaag bewolkt was en licht regenachtig, Ria’s favoriete loopweer. De fietsers die haar vandaag begeleidden hadden beduidend meer moeite met het heuvelachtige gebied en de kronkelige paadjes dan de ultraloopster.Kasteel Boemendal
Het adres waar ze vandaag logeert is Kasteel Boemendal te Vaals. ‘Echt super de luxe!’ roept Ria, als ze haar kamer ziet met een imposant hemelbed en bad met vergulde kranen. Ze kan er echt van genieten als vip behandeld te worden.Ria Buiten mag dan wel topsporter zijn op wereldniveau, ze moet naast haar sportcarrière fulltime werken voor haar geld en is zoveel luxe niet gewend.

Steeds vaker herkend
In de plaatsjes waar ze door loopt in haar Rondje Nederland wordt ze steeds vaker herkend en aangesproken op straat. Mensen willen met haar op de foto of stoppen haar spontaan geld toe voor het goede doel.

Wordt ‘onze’ Ria uit Biddinghuizen de nieuwste BN-er? ‘Ach, dat zal wel meevallen, hoor,’ is haar antwoord. Maar ze ziet de aandacht rond haar persoon dagelijks groeien. Gisteren in Sittard prijkte haar naam met foto op de placemats in een restaurant. Op het bord voor de deur stond dat Ria die avond kwam eten en dat de wijnopbrengst van die avond naar het goede doel zou gaan. ‘Ja, dat doet me dan wel wat, als ik dat zie’, zegt ze.

‘Ben je niet moe?’, vroegen haar begeleiders haar vandaag meerdere malen. Het heuvelachtige gebied dat vandaag doorkruist werd was voor de fietsers beslist geen makkie. Vermoeid kwamen ze bij het eindpunt aan. Ria had amper last van vermoeidheid, ze herstelt altijd binnen een paar minuten van de inspanningen van de dag. ‘Ik drink altijd een biertje bij aankomst en als ik dat op heb is de vermoeidheid al weer verdwenen. Dat is mijn talent, denk ik, dat ik zo snel herstel’, aldus Ria.

Morgen de etappe Vaals-Neerkanne over aan afstand van 62 kilometer
Totaal gelopen: 617 kilometer
Nog te gaan: 1388 kilometer

Klik hier voor alle foto's

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat