Facebook

Eerste etappe gelopen

Eerste etappe gelopen Amersfoort - 4 september 2005.  De eerste etappe van de Ronde om Nederland zit er op. Om 15.30 uur al kwam Ria aan in het plaatsje Bruchterveld.

De afstand die Ria vandaag moest afleggen was relatief kort, omdat zij pas tegen elf uur in de morgen kon starten vanwege de festiviteiten rond de start en liep voor een deel door Duitsland. De eerste 43 kilometer zijn gelopen, nog 1962 kilometer te gaan

’Het viel een beetje tegen om de route te volgen’, zo laat Ria weten. De weg vinden naar aanleiding van de routebeschrijving blijkt in de praktijk niet mee te vallen. ‘Ik liep tussen maïs- en aardappelvelden en heb hier en daar maar bij een boerderij aangebeld om me ervan te laten verzekeren dat ik de goede kant op liep, maar ik ben niet verdwaald’, vertelt ze. Eenmaal werd ze bij het vragen naar de weg ‘verwelkomd’ door een grote hond die duidelijk maakte de aanwezigheid van een ultraloopster op het erf bepaald niet op prijs te stellen.

De route liep ook dwars door een weiland met koeien. ‘Geen idee of die beesten mij wel of niet iets zouden doen, dus dat heb ik voor de zekerheid ook maar even aan een boer gevraagd, maar die koeien vonden alles wel best’, zo vertelt Ria, die vanuit Frankrijk het goede nieuws ontving dat haar partner, de Noor Trond Sjåvik als tweede is gefinisht in La Trans Gaule, een loop in Frankrijk over een lengte van 1166 kilometer. (Ria werd in 2002 eerste bij La Trans Gaule)

Het zal u niet verbazen dat de partner van Ria ook ultraloper is.
Trond Sjåvik zal zich in de loop van maandag bij Ria voegen om haar gedurende een week te vergezellen. Het verliefde ultraloperpaar is niet vaak in de gelegenheid van elkaars gezelschap te genieten omdat beiden een volledige baan hebben en bovendien door een grote afstand worden gescheiden. Maar áls ze in elkaars gezelschap zijn, ook dat zal u niet verbazen, leggen ze samen vele kilometers lopend af.

Elke dag hebben Trond en Ria contact via SMS. Ria heeft van een van de sponsoren een nieuwe telefoon ter beschikking gekregen om ondermeer aan bhznet verslag te doen van de etappes. Dat een nieuwe telefoon soms wat anders werkt dan de vorige telefoon, daar is Ria inmiddels ook achter. Ze wilde ‘Ik hou van je’ sms-sen naar haar vriend, maar selecteerde per ongeluk alle personen die in de telefoon stonden. Er zijn dus heel wat mensen die vandaag een berichtje van Ria hebben gekregen met ‘Ik hou van je’.

Morgen de etappe Bruchterveld- De Lutte.

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat