Facebook

Ria gaat weer lopen

Ria gaat weer lopen Amersfoort - 29 mei 2009.  Na onderzoek in het ziekenhuis te Mora heeft Ria Buiten besloten weer te gaan lopen. Haar bloedgehalte is weer goed. Vandaag maakt ze haar come back in de Trans Europe Footrace.

Ook is bekend geworden hoe de bloedarmoede heeft kunnen ontstaan. Door de pijnlijke blessure aan haar scheenbenen heeft Ria tijdens de moeilijke etappes in de Alpen nogal wat pijnstillers gebruikt. Van Ibuprofen is bekend dat het inwendige bloedingen kan veroorzaken. Dat is bij Ria gebeurd.

Van de blessure aan haar benen heeft Ria gelukkig al een poosje geen last meer. Dus bestaat ook de noodzaak tot het innemen van pijnstillers niet meer. Mocht ze in de toekomst weer pijnstillers nodig hebben, dan zal ze zeker dit middel niet meer nemen.

Vandaag gaan de lopers van Mora naar Västbacka over een afstand van 78.3 kilometer. Het is niet bekend of Ria deze hele afstand zal gaan lopen. Wel is zeker dat ze weer staat te popelen om te starten en mee te lopen met haar collega-atleten.Op de foto’s valt te zien dat het weer uitgesproken slecht is. Wind, regen en lage temperaturen. Voor Ria kan haar herstart niet beter beginnen, want dit is haar ideale loopweer.

Jan Nabuurs, de Brabantse atleet die ook voor Ria’s Run loopt doet het zo ongelooflijk goed! Vandaag was hij weer tweede, achter de Duitser Rainer Koch, die stevig verankerd lijkt te zijn op de eerste plaats. In het Algemeen Klassement staat Jan op de vijfde plaats. Hij voelt zich goed, lijkt nergens last van te hebben en de altijd aanwezige lach op zijn gezicht doet vermoeden dat hij vooral lijkt te genieten. Er moeten nog enkele weken gelopen worden en er kan nog veel gebeuren. Wie weet is er straks wel een plaats op het erepodium voor Jan!

In het Algemeen Klassement komt Ria’s naam helaas niet meer voor, na haar gedwongen herstelperiode. Dat neemt niet weg dat de prestatie er niet minder om is. Vanuit Biddinghuizen wensen we Ria succes met de herstart van de loop van haar leven.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat