Facebook

Ria blijft positief

Ria blijft positief Amersfoort - 6 mei 2009.  Het was vooraf al bekend. Dinsdag geen goede tijd voor Ria. In verband met een nu nog lichte ontsteking van het botvlies van haar scheenbenen heeft ze rustig aan gedaan. In het Algemeen Klassement kwam ze binnen als veertigste! Toch blijft Ria positief. ‘Ik kom er wel’, laat ze weten.

Bergetappes hebben nadelen, want voor Shin splint is het niet goed. Met name door het afdalen verergert deze bij lopers zeer veel voorkomende blessure. Maar er zijn ook voordelen. In de bergen is het meestal koel. En bij koel weer is Ria op haar best. Dinsdag schommelde de temperatuur tussen de 2°C en 6°C en moesten de atleten zelfs een stuk door de sneeuw lopen. De lange broek moest zelfs aan.

Op advies van de medische begeleiders heeft Ria het vandaag rustig aan gedaan. Alle afdalende delen heeft ze gewandeld. En wie wandelde er met haar mee? Haar grootste rivale Hiroko Okiyama.

De Japanse was een uur later gestart dan Ria, maar onderweg kwamen ze elkaar tegen. Hiroko, die tot nu elke dag als eerste finishte, was doodmoe. Iets waarvan Ria al in de eerste week voorspelde dat het zou gebeuren, want deze hardloopster is enorm fanatiek. Samen hebben de atletes, die elkaars grootste concurrent zijn, uren door de bergen gewandeld. Gelijktijdig kwamen ze over de finish.

Ook Ria mag, omdat ze een zeer snelle loopster is, ’s morgens een uurtje later starten als ze dat wil. Maar het ontbijt is voor iedereen om vijf uur. Omdat Ria geen zin heeft een uur op de start de wachten, begint ze altijd samen met de ‘langzame’ lopers aan de etappes.Eerste bij de dames was Furuyama Takako. In het Algemeen Klassement is er trouwens niets veranderd. Hiroko staat nog steeds eerste, Ria tweede en Furuyama derde.

Van stoppen is volgens Ria geen sprake. Noodgedwongen zal ze het nog een paar dagen rustig aan doen. Dan moet het volgens haar weer beter gaan. Ze heeft al vaker te maken gehad met deze blessure en weet waarover ze praat. ‘Ik kom er wel’, laat ze weten. Ze hoopt alleen niet dat ze ver zal wegzakken in het Algemeen Klassement.

Gedwongen rustig aan doen heeft ook voordelen. Ze kan daardoor weer wat op krachten komen, ze heeft nog ruim drieduizend kilometer te gaan. Ria weet uit ervaring dat veel lopers nog te maken zullen krijgen met de nodige blessures. In totaal zijn al negen atleten gestopt met de race. Dat aantal zal zeker nog groeien.

Woensdag weer een zeer koele dag, hoog in de Alpen van Pfunds naar Nassereith. Ideale weersomstandigheden voor Ria dus. En bovendien een relatief korte afstand van ‘maar’ zestig kilometer. Dat moet te doen zijn.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat