Facebook

Problemen met slapen

Problemen met slapen Amersfoort - 2 mei 2009.  Op de dertiende dag (hoe kan het ook anders) toch wat problemen voor Ria. Niet met lopen, want dat gaat fantastisch. Maar het slapen op veel te dunne matrasjes in sporthallen, dat begint toch wel vervelend te worden.

Het was warm vandaag in Italië. Boven de 25 °C en daar houdt Ria niet van. Zodra de thermometer boven de vijfentwintig komt gaat haar maag protesteren. Dus deed ze het noodgedwongen rustig aan. Want als haar maag écht vervelend gaat doen en ze niets meer binnen kan houden, dan is het snel afgelopen met de race. Maar het ging goed, toch weer een tweede plaats.

Het slapen in sporthallen begint niet alleen bij Ria, maar ook bij andere lopers z’n tol te eisen. De matrasjes waarop de atleten liggen zijn zo dun, dat ze óf met hun billen óf met hun heupen op de grond liggen. Veel sporters slapen noodgedwongen op hun rug, omdat ze anders pijnlijke heupen krijgen. De meeste deelnemers aan de race zijn erg slank en liggen dus al snel met hun heupbeen op de harde vloer en dat is niet fijn.Doordat de meesten op hun rug liggen neemt het gesnurk volgens Ria ongelooflijke proporties aan. Zelf zou ze ook liever op haar zij slapen, maar dat gaat echt niet. Maar door de harde bodem heeft ze inmiddels ook pijnlijk billen gekregen.

De route van vandaag liep in de buurt van het Gardameer. De Alpen lonken in de verte. Morgen komen de bergen weer een stukje dichterbij en zondag belooft het zwaar te worden, want dan begint het echte klimmen. En dat is een heel andere tak van sport dan lopen in relatief vlak landschap. Wellicht zal dan ook de rangorde in het klassement veranderen.

Stichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat