Facebook

Shin Splint

Shin Splint Amersfoort - 1 mei 2009.  Ook woensdag weer een tweede plaats voor Ria. Ze gaat als een speer, blaakt van zelfvertrouwen en heeft nog nooit zo’n goede conditie gehad. Dat de Japanse Hiroko Okiyama haar steeds voor weet te blijven deert haar niet.

Ria heeft totaal geen last van ongemakken en dat wil ze zo houden. Ze laat Hiroko Okiyama dus met een gerust hart lopen en blijft haar eigen tempo bepalen. ‘Alleen op deze manier kan ik voorkomen dat ik blessures krijg. Hiroko hoeft maar één slechte dag te hebben en ik lig weer op kop. Bovendien hebben we nog een groot aantal weken te gaan zonder rustdagen. Ik wil me hoe dan ook fit blijven voelen’.

Na tien dagen lopen begint de race zijn tol te eisen. Veel lopers hebben last van Shin Splint. Dit is een bij sporters zeer veel voorkomende blessure, waarbij het tibialis anterior botvlies door overbelasting ontstoken raakt. Helaas is er voor Shin Splint maar één echte remedie en dat is tenminste twee tot drie weken rust houden en dan heel langzaam weer beginnen met bewegen Het spreekt voor zich dat dit voor deelnemers aan de Trans Europe Footrace geen optie is.

Morgen wordt het waarschijnlijk bijltjesdag in de race. Ruim twee marathons door de heuvels. Nou ja, officieel zijn het heuvels, maar het begint toch wel aardig op bergen te lijken. Onder de lopers die last hebben van Shin Splint zullen er ongetwijfeld zijn die na vijfentachtig kilometer klimmen en dalen noodgedwongen zullen moeten afhaken.

Met zo’n zware dag voor de boeg is Ria blij dat ze het tot nu toe rustig aan heeft gedaan en dat ze met vertrouwen over de nacht heen kan kijken naar de elfde dag in een race die nog lang niet afgelopen is en die ongetwijfeld nog heel veel zware momenten gaat opleveren.

Mocht u Ria aan willen moedigen, laat dan een berichtje achter in het gastenboek van http://www.riasrun.nl. Het is voor Ria helaas niet mogelijk om te reageren op de site, maar zo nu en dan worden alle berichten voor haar uitgeprint. Het doet haar erg goed te weten dat er mensen zijn die met haar meeleven en ze wil iedereen hier graag voor bedanken.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat