Facebook

Lopersgeluk

Lopersgeluk Amersfoort - 23 april 2009.  Na vijf dagen gelopen te hebben heeft Ria nog steeds geen last van blaren. Zelfs voor een geoefende loper als Ria is dat uitzonderlijk.

Want na een paar dagen intensief wedstrijdlopen moeten de Compeed pleisters er meestal toch aan te pas komen.

Ria wijt dit lopersgeluk aan de relatief zachte ondergrond van de wegen in Italië. In Nederland is ze gewend op veel om de betonnen fietspaden in Flevoland te lopen. Het asfalt van de Italiaanse wegen is wat zachter dan het keiharde beton.

Ria is wel goed voorbereid op blaren. Drogisterij Van Wonderen sponsorde Ria met een tas vol sporttape en blarenpleisters. En daar was Ria heel erg blij mee, want Compeed pleisters zijn goed, maar niet goedkoop. En als je heel Europa door gaat lopen, dan ben je heel erg blij met zo’n tas vol pleisters. Maar nóg blijer als blijkt dat je ze niet nodig hebt.

Maar de rit is nog lang en de ongemakken zullen ongetwijfeld nog komen. Vooralsnog overheerst het optimisme. Ria’s vriend, Trond Sjåvik is opgeklommen naar de vierde plaats bij de heren. Een Jan Nabuurs, die ook loopt voor Ria’s Run, staat als beste Nederlander op de elfde plaats. Knap werk van deze Brabantse atleet.

De Japanse Hiriko Okiyama wist Ria ook vandaag weer voor te blijven. Een landgenote van haar, Furuyama Takako, is Ria al aardig genaderd maar heeft haar niet van de tweede plaats kunnen verdrijven.

Morgen op dag zes van de race een relatief korte afstand, bijna vijftig kilometer, van Silvi Marina naar San Benedetto del Tronto.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat