Facebook

Henk Lubberding bij RPM marathon

Amersfoort - 12 september 2008.  Wielercoryfee Henk Lubberding zal de RPM marathon welke op 1 november gehouden zal worden in het Koetshuis te Biddinghuizen opluisteren.

De opbrengsten van het sportieve evenement, waarbij meer dan honderd fietsen opgesteld zullen worden, komen ten goede aan Ria’s Run tegen Leukemie.

Henk Lubberding startte maar liefst dertien keer in de Tour de France en bereikte elf keer de finish in Parijs. Hij staat bekend als een renner met veel inhoud die vele kilometers lang een zeer hoog tempo kon aanhouden. Eenmaal droeg hij zelfs de gele trui. Lubberding, die tweemaal Nederlands kampioen werd, beëindigde zijn actieve wielerloopbaan in 1992.

Op 1 november is Lubberding aanwezig in het Koetshuis om de ruim honderd fietsers voor het goede doel te motiveren en zijn wielerervaringen met hen te delen. Een groot aantal Biddinghuizenaren heeft zich nu reeds ingeschreven om vijf uur lang op de pedalen te staan voor het goede doel. Dat is ook dit jaar weer de strijd die de Biddinghuizense ultra-atlete Ria Buiten voert tegen de ziekte Leukemie.

Onlangs nog brak Buiten tijdens een achttiendaagse hardloopwedstrijd in Frankrijk haar enkel. De atlete laat weten dat het inmiddels weer goed met haar gaat. De breuk is nagenoeg genezen en de gedwongen rust heeft haar goed gedaan. Ria Buiten verwacht aan de onfortuinlijke val een nadelige gevolgen over te houden en zal binnenkort haar trainingsprogramma voor de Transeurope Footrace, waaraan ze in het voorjaar van 2009 zal deelnemen, weer oppakken.

Inschrijven voor de RPM marathon m.m.v. Henk Lubberding op 1 november in Het Koetshuis te Biddinghuizen en informatie over speciale trainingen voor het RPM evenement via http://www.J4L.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat