Facebook

Zwaar weekeinde voor Ria Buiten

Zwaar weekeinde voor Ria Buiten Amersfoort - 20 maart 2008.  Er staat ultraloopster Ria Buiten een zwaar weekeinde te wachten. De Biddinghuizense atlete(53) zal deelnemen aan de Jan Knippenberg 100 mijl Memorial, een non-stop hardloopwedstrijd van Vlaardingen naar Den Helder.

De verwachte weersomstandigheden zijn zo slecht dat veel lopers zich reeds afgemeld hebben.

Regen, zware tegenwind en hagel staan er op het programma van de Jan Knippenberg 100 mijl Memorial. Deze langste strandloop ter wereld wordt tweejaarlijks gehouden ter nagedachtenis aan de in 1995 overleden ultraloper en historicus Jan Knippenberg.

Er wordt op Goede Vrijdag om 22.00 uur gestart in Vlaardingen. Bij Hoek van Holland zullen de lopers het strand op gaan, richting Den Helder. Totale afstand van de wedstrijd is 100 mijl. Zo’n 160 kilometer.

Ria heeft Jan Knippenberg persoonlijk gekend en put altijd veel kracht uit de volgende regels uit een gedicht van Knippenberg:

Lopen is geen sport
maar een manier van reizen
waarbij lichaam en geest
zich voortdurend verplaatsen


Voor de organisatie van het evenement is de hulp van de Koninklijke marine ingeroepen. Bij de hoogovens te IJmuiden verlaten de lopers het strand om 20 kilometers landinwaarts te gaan. Daarna gaan ze het strand weer op. Ook bij Scheveningen moeten de atleten van het strand af en om de haven heen lopen.

Ria Buiten houdt ervan om ’s nachts te lopen en te genieten van de rust en stilte die het donker met zich meebrengt. Als het niet bewolkt is kan ze al lopend kan urenlang de prachtige sterren hemel bekijken. Vrijdag is het bovendien volle maan.

Ook maken de deelnemers aan de Knippenberg Memorial de wisseling van de getijden mee. Lopen bij eb is gemakkelijker. Tijdens de vloed weet je namelijk zeker dat je in óf mul zand loopt óf natte voeten krijgt.

De sombere weersomstandigheden vergroten de winkansen voor Ria. In tegenstelling tot veel anderen, loopt Ria namelijk graag bij slecht weer. Ze houdt van kou en regen. Toch ziet ook zij op tegen ruim 160 kilometer zware tegenwind. Ria hoopt, afhankelijk van de wind, na 16 a 18 uur de finish in Den Helder te bereiken.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat