Facebook

Ria Buiten wint Zes Uren van Epe

Ria Buiten wint Zes Uren van Epe Amersfoort - 30 december 2007.  Cees Verhagen (AV Fortuna Vlaardingen) wint de 6 uur in Epe met 70.079 mtr. De ultraloop aan het einde van het jaar is inmiddels een traditie geworden. Bij toerbeurt vindt het Loopevenement plaats op de baan in Epe (AV Cialfo) of in Heerde (AV De Gemzen).

De temperatuur was met 6-7 graden heel redelijk voor een decemberdag, maar na enkele uren lopen werd het toch lastig op de baan op het sportpark Wachtelenberg.Door de koude wind werd het guur weer. De atleten wisselden van kleding, trokken nog maar eens een muts over de oren en de handschoenen kwamen weer voor de dag. Het was echter niet zo bar als enkele jaren geleden toen de 6 uur in Epe in een heuse sneeuwstorm werd afgewerkt. Met 40 deelnemers was de deelname iets minder als andere jaren. Voor de eerste maal werd met een chip gelopen voor de registratie van de ronden. De winnaar liep 166 ronden van 421 meter en een halve baan. De ultralopers legden hun meters af in de vierde baan, waardoor ze elke ronde extra meters maakten in vergelijking met de binnenbaan van 400 meter.Ria Buiten
Bij de vrouwen werden de meeste kilometers gelopen door Ria Buiten (VN) met 65.239 mtr. Onlangs heeft deze ultraloopster nog een zesdaagse in Monaco volbracht (570 km). Voor 2009 staat een monstertocht door Europa op het programma van Zuid-Italië naar de Noordkaap. De inwoonster van Biddinghuizen is een bekende ultraloopster. Ze zoekt niet alleen de grenzen op van de sportieve uitdaging, maar ze loopt ook vaak voor het goede doel in het bijzonder de Stichting Leukemie. In Epe werd Ria Buiten 7e in het totaalklassement. De tweede vrouw was Jannet Lange (VN) met 64.070 mtr. (10e) en als derde de Duitse Anja Samse van de Marathonclub Menden met 62.909 mtr. (12e.). Op afstanden langer als de marathon komt het wel vaker voor dat vrouwen hoog in het eindklassement eindigen.
Op de uurloop in Epe werden de meeste meters op de baan afgelegd door Ronald Nijland van De Gemzen met 15.493 mtr. Hier was de Italiaanse Emanuela Pagan de eerste vrouw met 14.395 mtr. De marathon-estafette werd gewonnen door een team van de organiserende vereniging AV Cialfo met 2.30.41 u.Spartathlon
Verhagen had nog last van zijn bruiloft van afgelopen donderdag, zo vertelde hij na afloop. Hij wilde ca. 80 kilometer volbrengen maar met maagproblemen was dat niet mogelijk. Na 3 uren was wel duidelijk dat hij niet zou pieken in Epe. Hij haalde iets meer dan 70 kilometer. Het was net genoeg om Dennis Boom (AV ARBO) met 68.761 mtr. en Adrie van Dijk (ATC 1975) met 68.710 mtr. voor te blijven. De Vlaardinger geniet bekendheid omdat hij in de Spartathlon in 2000 derde geworden is. Deze ultraloop in Griekenland is zowel berucht als heroïsch. Met hoge temperaturen wordt 246 kilometer via een historische route afgelegd, waarbij een nachtelijke passage van bergachtig terrein voor veel ultralopers een te groot obstakel is. Het aantal uitvallers in de Spartathlon is groot. Met Cees Verhagen en Ria Buiten kreeg de 6 uurloop in Epe twee winnaars, die al lang meedoen in de wereld van de lange afstandslopers.
Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat