Facebook

Ria Buiten gewond door val

Ria Buiten gewond door val Amersfoort - 19 november 2007.  Ultra-atlete Ria Buiten is tijdens haar recordpoging afstandlopen in zes dagen door een val gewond geraakt aan haar hand. Het zag er aanvankelijk lelijk uit, maar foto’s wezen uit dat er gelukkig niets gebroken was. Ze gaat door met de race, maar of een wereldrecord nog haalbaar is, is de vraag.

Zaterdagmiddag startte Ria in Monaco om het wereldrecord afstandlopen in zes dagen op haar naam te zetten. Vanmorgen, zo rond de klok van 7.30 uur, na bijna twee dagen lopen, struikelde ze over een mat en kwam lelijk ten val. Ze stond op dat moment vierde in het klassement. In eerste instantie was men ervan overtuigd dat in elk geval haar pink gebroken zou zijn, omdat hiervan de botjes door de wond heen zichtbaar waren. Foto’s wezen echter uit dat dit niet het geval was. De wond werd gehecht en stevig ingetapet. Met een vertraging van ruim drie uur kon Ria de race hervatten.

Of een wereldrecord nu nog tot de mogelijkheden behoort, is niet duidelijk. De zes dagen zijn nog lang niet om. Om haar heen ziet ze de eerste mededingers afvallen. ‘Die hebben soms sinds de start nog helemaal niet geslapen.’, weet ze. Zelf heeft ze haar rust op tijd genomen, hetgeen het mogelijk moet maken ook de laatste dagen nog te kunnen presteren. Helemaal hopeloos is de recordpoging dus zeker nog niet.

Woensdag moet de atlete terugkomen in het ziekenhuis om de wond te laten controleren. Dat kost weer tijd, maar de artsen achtten het niet verstandig om met controle te wachten tot na de race. Ook het gebruik van de voorgeschreven antibiotica zou Ria’s conditie negatief kunnen beïnvloeden. Het is dus afwachten.

’Een saaie race’, noemt Ria de zesdaagse wedstrijd. Monaco is prachtig en het weer is aangenaam. De start, waarbij prinses Stephanie aanwezig was, was feestelijk en gezellig. Maar naarmate de uren tellen, slaan verveling en vermoeidheid toe. Het één kilometer lange traject hebben de lopers na een paar dagen natuurlijk wel gezien en biedt weinig afwisseling. Morgen zal prins Albert de lopers bezoeken en aanmoedigen. Dat trekt waarschijnlijk veel publiek en dan is er even van verveling geen sprake.

De sms-jes die ze uit Biddinghuizen ontvangt vormen een welkome afwisseling tijdens het rondjes lopen. Ze peppen haar op en breken de vermoeidheid. Sms berichten voor Ria kunnen gestuurd worden naar 06 38092047.

In het gastenboek van de site http://www.riasrun.nl kunt u ook berichten voor Ria kwijt, maar dat leest ze dan pas na de race. De strijd van Ria tegen Leukemie steunt u door een bedrag over te maken op rekening 132287641 t.n.v. Stichting Ria’s Run te Biddinghuizen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat