Facebook

Ria Buiten zevende bij marathon Amsterdam

Ria Buiten zevende bij marathon Amsterdam Amersfoort - 23 oktober 2007.  De Biddinghuizenze ultra-atlete Ria Buiten is op zondag 22 oktober bij de ING marathon te Amsterdam als zevende gefinisht in haar categorie.

Ria deed aan de wedstrijd mee in het kader van haar trainingsprogramma ter voorbereiding op de Transeurope Footrace in 2009.

Met een tijd van 3 uur en 24 minuten op de klok passeerde Ria Buiten zondagmiddag de finish in het Olympisch stadion. Het lopen ging goed, het weer was goed en de route was attractief. Na afloop had ze wel last van spierpijn, want als ultraloper een goede tijd neerzetten bij een marathon, dat valt niet mee.

Ultralopers zijn gewend zeer lange afstanden te lopen en letten daarbij meestal niet op de tijd. Voor Ria Buiten is ruim 42 kilometer relatief korte afstand. Om dan een goede tijd neer te zetten moet ze harder lopen dan ze normaal gewend is, vandaar de pijnlijke spieren na afloop. Voor deze marathon had ze niet getraind. De neergezette tijd viel haar dus alles mee.Uit Biddinghuizen deed ook Pim van Voorst mee, hij kwam met een tijd van 3.46,52 over de finish. Math van Nunen zette bij de halve marathon een tijd neer van 1.42,48Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat