Facebook

Zuiderzeeroute: Een lange lastige dag

Amersfoort - 29 september 2007.  Een relatief korte route van ruim tachtig kilometer en weersomstandigheden die alleen maar meevielen. Je zou denken dat de vierde etappe een relaxte dag zou zijn voor Ria Buiten. Maar niets was minder waar.

De dag begon weliswaar met regen, maar in Volendam al konden de jas en de lange broek uit. De weersomstandigheden waren goed. Fris weer, bijna de hele dag droog. Uitstekend weer om te lopen. De route volgen bleek echter een lastige klus. Voor Amsterdam al ging het mis. Telkens weer verdwaalde ze, kon ze de weg niet meer vinden. Teruglopen, opnieuw, toch wéér verkeerd......Weer terug. Het kost tijd, het kost energie, het levert alleen maar extra kilometers en frustratie op.


Ria ontvangt het fotoboek van Amersfoort. Het fotoboek én een aanmoedigingswens kreeg Ria van de burgemeester van Amersfoort, Abertine van Vliet-Kuiper. Zij is zeer betrokken bij de Stichting Leukemie.nl, omdat deze jonge stichting in Amersfoort is gehuisvest en veel acties voor de strijd tegen leukemie aanvankelijk vooral in Amersfoort plaatsvonden

Eemdijk
En zo werd het toch nog een lange dag van misschien wel honderd kilometer. Hoewel het niet leuk was, een groot probleem was het ook niet voor Ria. Twintig kilometers extra lopen, dat kan ze wel. Op de pont bij Eemdijk vroeg ze hoopvol aan de kapitein hoeveel kilometer ze nog moest lopen naar eindbestemming Spakenburg. Volgens haar berekeningen was ze er bijna. ‘Spakenburg? Nou, dan moet je nog wel vijfentwintig kilometer’, sprak de man serieus.


Aankomst in Spakenburg

Grapje
Dat was het enige moment dat Ria even de moed in de schoenen zonk. Ze dacht dat ze er bijna was en had al zoveel omgelopen. Het was al laat. En dan nog vijfentwintig kilometer voor de boeg hebben...
’Grapje!’, zei de man. ‘Je bent er bijna hoor, het is nog een kilometer of vier’. Eindbestemming in zicht dus. Dan maken die laatste kilometers niet meer uit. In het Berghotel te Amersfoort werd ze gastvrij (en kosteloos!) ontvangen en kon ze weer op adem komen.

Finish
Vandaag staat de laatste etappe op het programma. Van Spakenburg naar Biddinghuizen, waar ze rond 15.30 op het pleintje voor Twins aan zal komen, als alles goed gaat. De plaatsen Nijkerk, Putten, Strand Nulde, Strand Horst, Harderwijk, Hierden, Hulshorst, Nunspeet, Doornspijk en Elburg staan op het programma.

Help mee
Bent u er ook bij als Ria aankomt in Biddinghuzien? Voor Ria is de steun vanuit haar dorp heel belangrijk. De strijd tegen Leukemie kan ze natuurlijk niet alleen voeren. Ook dat moeten we samen doen.
U kunt Ria ook op andere manieren steunen. Stuur een sms met de woorden GO RIA naar 3010 en steun zo Ria’s Run tegen Leukemie. Of nog beter: maak een bedrag over op rekening 132287641 t.n.v. Stichting Ria’s Run te Biddinghuizen.

Klik hier voor alle foto's

Stichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat