Facebook

Zuiderzeeroute: De kop is eraf

Zuiderzeeroute: De kop is eraf Amersfoort - 26 september 2007.  Gistermorgen om negen uur precies is ultra-atlete Ria Buiten op pad gegaan om hardlopend de Zuiderzeeroute af te leggen. Omdat het altijd al een wens van haar was deze prachtige route te lopen. Maar vooral om geld in te zamelen voor het goede doel waarvoor ze loopt; de strijd tegen Leukemie.

Ga je richting Elburg? Een aantal mensen die naar het Plein waren gekomen om Ria uit te zwaaien verbaasden zich daarover. Lemmer, dan ga je toch over de Ketelbrug? Veel korter!
Ria volgt echter de Zuiderzeeroute over het oude land, heel wat meer kilometers, maar een prachtige tocht langs vele idyllische plaatsjes.Plaatsen
Elburg, Kampen, Zwartsluis, Belt-Schutsloot, St. Jansklooster, Vollenhove, Blokzijl, Wetering, Kalenberg, Paasloo, Ossenzijl en tenslotte Lemmer, dat zijn de plaatsen die Ria gisteren passeerde. Negentig kilometer, het eerste stuk wind mee en prachtige regenbogen in de verte, af en toe in de verte een bui, maar zelf bleef ze tot een uur voor de finish droog. Lekker koel, goed loopweer.


Aankomst in Lemmer

Iselmar
De Zuiderzeeroute is goed aangegeven, maar toch ging er aan het einde van de middag even iets mis. Toen belandde ze in het plaatsje Kuinre, dat geen deel uitmaakt van de route. Met behulp van de bewoners van Kuinre vond ze snel het pad weer en kwam om 18.45 aan in Lemmer. Daar had Hotel Iselmar de deuren wagenwijd, gastvrij en bovendien kosteloos voor Ria geopend en werd ze opgewacht met een koud pilsje. Want dat is iets waar Ria altijd naar uitkijkt na een lange tocht.Richting Afsluitdijk
Vanmorgen is Ria om 8 uur vanuit Lemmer van start gegaan, richting afsluitdijk. De route voert langs Sondel, Nijemirdum, Oudemirdum, Rijs, Bakhuizen, Warns, Stavoren, Molkwerum, Koudum, Hindeloopen, Workum, Makkum, Cornwerd, Pingjum, Zurich en Stroe over de afsluitdijk naar Den Oever. Totale afstand vandaag: 90 kilometer. Weersverwachting: uitstekend loopweer.

Steun Ria
U laat Ria toch niet voor niets lopen? Stuur een sms met de woorden GO RIA naar 3010 en steun zo Ria’s Run tegen Leukemie. Of maak een bedrag over op rekening 132287641 t.n.v. Stichting Ria’s Run te Biddinghuizen.

Klik hier voor alle foto's

Stichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat