Facebook

Ria Buiten wint Lapland Ultrarace

Amersfoort - 2 juli 2007.  De Biddinghuizense ultra-atlete Ria Buiten (52) is als eerste vrouw geëindigd in de Lapland Ultrarace. Overall finishte ze als negende. Ze streefde daarmee haar partner Trond Sjåvik voorbij, die tiende werd.

In aanloop naar de Trans Europe Footrace die in 2009 zal plaatsvinden nemen Ria en Trond deel aan een aantal wedstrijden om in superconditie te zijn om de hardloopwedstrijd vanaf het zuidelijkste puntje van Italie naar de Noordkaap tot een goed einde te brengen. Beide ultra-atleten gebruiken de deelname aan de Trans Europe Footrace om geld in te zamelen voor hun strijd tegen Leukemie.

Bijzonder
’Het was een heel bijzondere ervaring om ’s nachts te lopen zonder dat de zon ondergaat’’, vertelt Ria. De Noor Trond Sjåvik was uiteraard bekend met het verschijnsel middernachtzon, maar voor de atleten uit zuidelijker gebieden was het heel speciaal om de hele nacht door te lopen, zonder dat de duisternis z’n intrede deed.

Beren
Het was een zware tocht, door heuvelachtig gebied. De vele keien en stenen op de kronkelige bergpaden maakten het de vijfenzestig deelnemende atleten behoorlijk lastig. Vallen betekent grote kans op blessures. De atleten zijn hier zeer beducht voor. Te voorzichtig lopen gaat ten koste van de snelheid. De renners hadden het zwaar te verduren door de vele muskieten die het gebied teisteren en in de schaars geklede atleten een gemakkelijk prooi vonden. Bovendien werd het traject onveilig gemaakt door rendieren, elanden en beren.

Geldinzameling - start in Biddinghuizen
Na verschillende teleurstellende ervaringen tijdens het lopen in extreme hitte, waarbij ze door maag-darm problemen noodgedwongen moest afhaken is Ria Buiten blij dat ze nu weer twee wedstrijden op rij gewonnen heeft en weer helemaal in de race is. In het najaar van dit jaar gaat de geldinzameling voor de strijd tegen Leukemie officieel van start met een Rondje Zuiderzee, waaraan zowel Ria en Trond zullen deelnemen. Het loperspaar zal dan zowel starten als finishen in Biddinghuizen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat