Facebook

Ria geniet van Groningen

Ria geniet van Groningen Amersfoort - 29 september 2005.  Ria is vandaag in haar Rondje Nederland aangekomen in noordoost Groningen en loopt, net als in het begin van haar tocht langs de randen van Nederland, in het grensgebied met Duitsland.

De 27e etappe, van Roodeschool naar Drieborg, over een afstand van 70,5 kilometer verliep probleemloos. Wel heeft ze weer een grote blaar. ’s Morgens beginnen met lopen blijft een moeilijk moment. Voorzichtig door de pijn heen lopen tot het draaglijk wordt en dan de pas erin, kilometers vreten.

Het was een koude natte dag. De hele ochtend heeft Ria met natte kleren aangelopen. Pas ‘s middags trok ze droge kleding aan, maar die was ook zo weer nat. De harde wind maakte het koud en onaangenaam.

Het Groningse landschap spreekt haar zeer aan. Als liefhebster van streekromans ziet ze in en rond de statige boerderijen die ze passeert in gedachten de verhalen afspelen die ze graag leest. ‘De zwaarbewolkte luchten, de vette pas omgeploegde klei, ik lees het allemaal in de streekromans en ik zie het hier nu in het echt voor me’, zegt Ria.

‘Alleen zijn in de natuur op zo’n oud dijkje, glibberen door de schapenstront, een regenboog in de verte en urenlang lopen en niemand tegen komen, dat vind ik prachtig. Ik heb vandaag, ondanks het weer, echt genoten’.

Nog twee dagen te gaan en Ria ziet het helemaal zitten. Ze verheugt zich op de thuiskomst in Biddinghuizen. Ze weet zeker dat het gaat lukken. ‘Behoudens de blaren heb ik niet veel problemen. Ik ben heel tevreden, zoals het nu gaat.’

Morgen de etappe Drieborg – Emmer Compascuum over 76,5 kilometer
Totaal gelopen: 1867 kilometer
Nog te gaan: Twee dagen en 138 kilometer

Verslag Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat