Facebook

Ria zit stuk, maar zet door

Ria zit stuk, maar zet door Amersfoort - 26 september 2005.  Met het passeren van de Afsluitdijk bereikte Ria Buiten vandaag de Provincie Friesland.

Ze heeft nu 24 etappes gelopen met een gemiddelde afstand van 70 kilometer. Het eind komt in zicht, maar het ging niet vanzelf vandaag. Halverwege de dag zat ze helemaal stuk.

Een zware dag was het. De moeilijkste tot nu toe. Tussen de middag had ze nog de Afsluitdijk niet bereikt en zat ze helemaal stuk. Zere voeten door grote stukgelopen blaren.

Bovendien gecompliceerd door voetschimmel. Pijnlijke scheenbenen. Last van haar darmen.


Ria over de afsluitdijk


Als je dan de Afsluitdijk (30 kilometer) nog over moet, zinkt de moed je in de schoenen. En dat gebeurde dan ook. Na overleg met Lia Flipse van Ladies Circle, die het Rondje Nederland organiseert, besloot Ria toch niet op te geven en haar monstertocht te hervatten.

Medicijnen voor de pijnlijke voeten en een korte pauze hadden haar goed gedaan.

Bij Den Oever passeerde ze het standbeeld van Cornelis Lely. Toen de dertig kilometer lange Afsluitdijk op, die dagelijks gemiddeld door zo’n 14.000 voertuigen gepasseerd wordt. Lopen in de luwte van de dijk, dat was lekker na die helse ochtend.


Bij de Lorentz sluizen


En eenmaal lopend op de Afsluitdijk herstelde Ria toch weer, iets waar eigenlijk niemand meer in geloofde. Om vijf uur vanmiddag werd Zurich bereikt, na een dag vol pijn, afzien en toch weer doorgaan.

‘Een verschrikkelijk moeilijke dag, maar ik heb het gehaald. ’s Middags viel het gelukkig toch wat mee en kon ik genieten van de route over de Afsluitdijk. Morgen ongetwijfeld weer een dag met pijn, want mijn voeten zijn stuk. Maar ik ga de finish halen, wat er ook gebeurt!’ aldus Ria.


Aankomst in Zurich


Morgen de etappe van Zurich naar Moddergat – over een afstand van 72,5 kilometer
Totaal gelopen 1654,5 kilometer
Nog te gaan: vijf dagen en 350,5 kilometer

Klik hier voor alle foto's

Verslag Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat