Facebook

Ria is op de helft

Ria is op de helft Amersfoort - 17 september 2005.  Vandaag, tijdens de vijftiende etappe in haar monstertocht heeft Ria de duizend kilometergrens doorbroken. Ze is over de helft.

Over 987 kilometer zal ze aankomen in haar woonplaats Biddinghuizen.

Ria’s ouders waren naar Nispen gekomen om te zien hoe het met hun beroemde dochter gaat. Dat viel gelukkig niet tegen. ‘Ze is niet afgevallen’, kon vader Buiten constateren.

De ouders van Ria waren blij hun dochter na veertien dagen weer te zien.

Ook collega Jan de Craen van Schaap Holland had er een ritje vanuit Biddinghuizen voor over om Ria te bezoeken. ‘Best leuk, zoveel visite’, vindt Ria. Vandaag liep ze de één na langste afstand, ruim 76 kilometer. Ze deed er negen uur over en kwam tegen half zes aan in Nispen.

De blaar die ze eergisteren opliep geeft toch een klein beetje last. ‘De weggetjes hier in de buurt zijn bol, eigenlijk moet ik over het midden van de weg lopen, dan heb ik geen problemen. Maar als er een tegenligger aankomt, dan moet ik wel naar de zijkant en dan loop ik scheef. Mijn kleine teen doet dus behoorlijk pijn’.

Wel een mooie route vandaag en al was het wat aan de koude kant, over het weer wilde Ria niet klagen. ‘Het gaat nog steeds hartstikke goed met me. Ik let er echt op dat ik voldoende koolhydraten en eiwitten binnen krijg, zodat ik goed op gewicht blijf. Elke dag gebruik ik hiervoor een voedingssupplement. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat ik over twee weken kan finishen in Biddinghuizen’.

Morgen de etappe Nispen – Kruiningen over een afstand van 68,5 kilometer

Totaal gelopen 1027 kilometer
Nog te gaan 978 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat