Facebook

Toetjes op het menu voor Ria

Toetjes op het menu voor Ria Amersfoort - 10 september 2005.  Vandaag de achtste etappe voor Ria Buiten in de Ronde om Nederland, een afstand van 68,5 kilometer van Swalmen naar Nieuwstad.

Na een nacht met amper slaap, kon op tijd gestart worden en ook op tijd gefinisht. Fietsers uit de regio reden vandaag mee, dus de route vormde geen probleem. De laatste kilometers werd Ria bovendien begeleid door hardlopers. ‘Ik heb vannacht eigenlijk niet geslapen, maar toch heel goed gelopen vandaag’, concludeert Ria bij aankomst.

Voor het afscheid van Trond, die vannacht weer naar Noorwegen vertrok, kan ze maar één woord bedenken; ‘Dramatisch’. Om drie uur in de nacht vertrok de Noorse ultraloper. ‘We sms-sen heel veel, maar wat heb je daar nu eigenlijk aan? Nu moeten we weer drie maanden wachten voordat we elkaar weer kunnen zien en dat is gewoon te lang’, zegt Ria die duidelijk aangeslagen is.

Dat ze na zo’n slechte nacht toch goed kan presteren verbaast haar zelf allerminst. ‘Lopen gaat altijd goed, fysiek ben ik altijd in orde’, is haar verklaring. ‘Daarom ben ik ook niet bang dat ik het niet zal halen, ik kan altijd lopen, tenzij ik mijn been breek of zo’

Bij aankomst in Nieuwstad werd Ria ontvangen door de wethouder en mocht ze voor S.O.S. een cheque in ontvangst nemen van tweeduizend Euro. Een Limburgse Omroep maakte televisieopnames.

Ook vandaag was er weer een berg post bij aankomst in het hotel. ‘De post, dat is elke dag iets waar ik naar uitkijk, als ik aankom’, zegt Ria. Waar ze ook naar uitkijkt is elke dag lekker uit eten. ‘Omdat ik veel energie verbruik, eet ik veel toetjes. Door Ladies Circle is aan de hotels doorgegeven wat mijn wensen zijn betreffende het eten. Zo eet ik bijvoorbeeld niet veel uien. De hotels weten ook dat ik graag toetjes eet en maken daar echt werk van. Elke dag worden mij de heerlijkste desserts voorgeschoteld. Echt genieten!’

Morgen de etappe Nieuwstad – Vaals 73 kilometer
Totaal gelopen 544 kilometer
Nog te gaan 1461 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat