Facebook

ANWB fietsroute en GPS ideale combinatie

ANWB fietsroute en GPS ideale combinatie Amersfoort - 7 september 2005.  Ultra atlete Ria Buiten heeft vandaag de vijfde etappe van haar Ronde om Nederland gelopen. Het volgen van de ANWB fietsroute in combinatie met haar GPS lijkt voor de hardloopster de oplossing te zijn voor het volgen van de route.

De 71,5 kilometer lange tocht van vandaag voerde langs het grensgebied tussen Dinxperlo en Millingen aan de Rijn. Een prachtig gebied. Doordat de problemen met het vinden van de juiste route opgelost lijken te zijn kan Ria volop genieten van de natuur en de lieve reacties van mensen onderweg die haar herkennen.

‘Ik hoef geen kaart meer mee te nemen en kan de paddestoelen van de ANWB volgen en op de GPS zien of ik niet te ver uit de buurt van de grens loop’, vertelt Ria, die hoopt dat hiermee verdwalen tot het verleden behoort. Vandaag kwam de sportiefste oma uit Biddinghuizen al om 15.00 uur aan in Millingen aan de Rijn.

Bij aankomst in het hotel werd Ria overstelpt met kaarten en e-mails. ‘Wat geweldig dat er in Biddinghuizen zo veel aan me gedacht wordt’ is haar eerste reactie. ‘Ik weet wel dat er met me mee wordt geleefd, maar zoveel berichten uit Biddinghuizen, dat geeft me echt een heel goed gevoel’ Er was ook een brief van een meisje wiens broertje niet oud zal worden, omdat hij een stofwisselingsziekte heeft. Dit meisje bedankt Ria in haar brief voor alle aandacht voor de ziekte van haar broertje. ‘Dat doet me toch veel, zo’n brief, zegt Ria..

Het gaat goed met Ria. Geen blaren. Geen spierpijn. Geen problemen. Alleen maar lekker lopen, lopen, lopen. En lopen is wat Ria het liefst doet. Als het kon, zou ze er haar beroep van maken.

Morgen de zesde etappe; Millingen aan de Rijn-Well 72,5 kilometer
Totaal gelopen: 330,5 kilometer
Nog te gaan: 1674,5 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat