Facebook

Ria houdt problemen met vinden route

Ria houdt problemen met vinden route Amersfoort - 5 september 2005.  Meddo- Wederom een moeilijke dag voor Ria Buiten. In haar ronde langs de grenzen van ons land liep zij vandaag de derde etappe, van De Lutte naar Meddo, een afstand van 75,5 kilometer.

De dag begon veelbelovend, al scheen de zon wel erg fel en blijft het vinden van de juiste route een probleem. Als je, zoals Ria, presteert aan de grens van menselijk kunnen lijkt er weinig energie over te zijn om je ook nog te verdiepen in de navigatie. Tot 14.00 uur liep ze goed op schema. De laatste vijftien kilometer ging het, net als gisteren, fout. Weer verdwaalde ze en liep ze noodgedwongen om. Achter de schermen wordt druk gezocht naar een oplossing.

Sailtron BV
Navraag bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in GPS systemen leverde contacten op met Sailtron BV. Dit bedrijf, gevestigd te Houten, had weliswaar nog niet van Ria’s Ronde om Nederland gehoord, maar bood, na het zien van de website www.biddinghuizen.org/riabuiten spontaan medewerking aan.

Medewerkers van het bedrijf programmeerden speciaal voor Ria een GPS waarin de grens van Nederland duidelijk is aangebracht. Alle overige functies werden verwijderd, zodat het systeem zeer gemakkelijk te bedienen is.

Proberen
‘s Middags al kon deze GPS opgehaald worden en door vrijwilligers van Dorpsbelangen Biddinghuizen naar Meddo worden gebracht. Ria gaat morgen proberen of het GPS systeem voor haar de juiste oplossing biedt.

Dichter langs de grens
Vandaag ging de route voor een deel door Duitsland. Hiervoor is gekozen omdat langs deze route de wandelpaden in Duitsland dichter langs de grens lopen dan in Nederland. Groot nadeel is echter dat er geen paddestoelen van de ANWB staan. Daarom is ervoor gekozen de route die morgen op het programma staat iets aan te passen en geheel door ons eigen land te laten lopen.Partner
Naast problemen is er ook goed nieuws te melden. Ria’s partner, de Noor Trond Sjåvik kwam vandaag aan in Nederland om zich bij Ria te voegen. Hij zal Ria tot zaterdag zoveel mogelijk helpen met de navigatie en ook Ladies Circle Lia Flipse zal morgen ter plekke zijn om Ria naar de eindstreep van de vierde etappe te loodsen.

Hartverwarmend
Hartverwarmend vindt Ria de post die ze ontvangt. Ze wil graag iedereen die met haar meeleeft van harte bedanken en de groeten doen. Niet alleen in haar woonplaats Biddinghuizen wordt meegeleefd. In Meddo stonden ruim honderdzeventig kinderen op Ria te wachten bij de finish. Daarnaast was Ria nog te beluisteren in een radioprogramma van BNN.

Morgen de etappe Meddo – Dinxperlo over een afstand van 65,5 kilometer.
Totaal gelopen: 193,5 kilometer (omlopen niet bijgeteld)
Nog te gaan: 1812,5 kilometer

Klik hier voor alle foto's

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat