Facebook

Ria Buiten loopt 2.005 km lange sponsorloop

Ria Buiten loopt 2.005 km lange sponsorloop Amersfoort - 1 september 2005.  Zaterdag 3 september start ultraloopster Ria Buiten uit Biddinghuizen een sponsorloop van ruim 2005 km, om geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Een topprestatie, want Ria beoogt binnen vier weken te finishen. Dat betekent achtentwintig dagen lang, gemiddeld 70 km per dag hardlopen.

BHZ-Net zal van de loop verslag doen en zal hiervan een speciale website opzetten, alwaar met hulp van Dorpsbelangen Biddinghuizen en de Ladies Circle alle informatie hierover te vinden zal zijn.

Rondje Nederland
Hockeybondscoach Tom van ’t Hek geeft 3 september het startschot in Attractiepark Slagharen onder toezicht van ca. 600 patiëntjes met hun ouders. Ria Buiten loopt het ‘Rondje Nederland’; een route die met de klok mee langs de landsgrenzen voert. De finish is gepland op zaterdag 1 oktober.

Media
De sponsorloop is een initiatief van Ladies’ Circle Nederland, een serviceclub voor vrouwen. Met het in te zamelen geld willen ze het onderzoek naar stofwisselingsziekten een impuls geven. De Stichting Onderzoek stofwisselingsziekten (S.O.S.) richt zich op de oorzaak en de gevolgen van stofwisselingsziekten. Onderzoek is hard nodig om vroegtijdig een diagnose te kunnen stellen. Daarnaast hoopt de Ladies Circle met de unieke prestatie het onderwerp stofwisselingsziekten onder de aandacht te brengen van het brede publiek. Binnen de geplande vier weken staan dan ook diverse activiteiten op het programma, waar aandacht van media en publiek wordt getrokken.

Stofwisselingsziekten
Een stofwisselingsziekte is erfelijk. Door het ontbreken van een enzym in het lichaam ontbreekt er een belangrijke schakel in het biochemische proces. Afhankelijk van het enzym dat ontbreekt en de locatie in het lichaam, uit zich dit in een van de 600 verschillende soorten stofwisselingsziekten.
In Nederland zijn er meer kinderen met een stofwisselingsziekte dan met kanker en 70% van deze kinderen overlijdt vroegtijdig. Een snelle diagnose en behandeling verhoogt de kans op een langer leven.


Ria Buiten - hier op archief in Winschoten

Ria Buiten
De ultraloopster Ria Buiten uit Biddinghuizen heeft al verschillende noemenswaardige prijzen op haar naam staan. Haar eerste rondje in 1995 voerde om Texel. Destijds een mijlpaal, want ze werd als beginnend hardloopster onverwacht tweede. In datzelfde jaar won ze de zes uursloop van Amersfoort. Een trend was gezet. Ze werd eerste tijdens de 72-uursloop van Deventer. Ze liep de strandloop van Den Helder naar Hoek van Holland, 160 kilometer, in 16 uur en 33 minuten. En in 2001 heeft Ria Buiten hardlopend het Pieterpad gelopen, van Pieterburen in Groningen tot aan de Sint Pietersberg in Limburg. Ook in het buitenland heeft ze belangrijke prijzen gewonnen. In Frankrijke zette ze in 2002 La France Gaulle op haar naam; afstand: 1145 kilometer. En recent eindigde Ria als 19e van een internationaal deelnemersveld in de kersenbloesemloop in Japan, ze liep 246 kilometer binnen 31 uur. Ook doet ze mee aan de 24-uurs WK voor ultralopers in Oostenrijk. Voor het goede doel S.O.S. gaat Ria Buiten graag de uitdaging aan om het Rondje Nederland in 4 weken te volbrengen.

Over Ladies’ Circle
Ladies’ Circle Nederland is een serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar. De leeftijdsgrens beoogt dat de Ladies’ Circle zich voortdurend verjongt en vernieuwt. In Nederland zijn 48 Circles actief met als motto vriendschap en service. Jaarlijks kiest de serviceclub een goed doel waar de leden zich voor in zetten. In 2004 en 2005 is dat S.O.S.

Informatie voor sponsoren
Meer geld voor onderzoek naar stofwisselingsziekten betekent een snellere diagnose en behandeling en daardoor een grotere kans op een langer leven. De Stichting Onderzoek Stofwisselingsziekten hoopt dat veel enthousiaste sponsoren een steentje willen bijdragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met serviceraad provider ladiescircle.nl of kijken op www.ladiescircle.nl/rondjenederland

Bron: UltraNed.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat