Facebook

Ria eerste vrouw!

Ria eerste vrouw! Amersfoort - 2 juni 2009.  In de vijfenveertigste etappe van de Transeurope Footrace is Ria Buiten als eerste vrouw gefinisht. Ze legde de ruim zestig kilometer lange afstand tussen Hackas en Lit af in maar 6.32,33.

Ria is eindelijk terug. Het heeft even geduurd en ze moest van diep komen, want wat heeft ze het moeilijk gehad. Maar deze etappetijd maakt duidelijk waar Ria toe in staat is. Met deze tijd liet ze zelfs de Duitse Elke Streicher en de Japanse Hiroko Okiyama achter zich.

Wat jammer voor haar dat ze niet meer meeloopt voor het klassement. Want juist in dit gebied kan Ria scoren en dat heeft ze vandaag prachtig laten zien. Het is koel in Zweden, sommigen vinden het zelfs koud. Een wat gure wind, zo nu en dan een bui en een flets zonnetje. Ria houdt van dit weer. Ze kan dan goed op snelheid komen.

Het herstel van Ria heeft lang op zich laten wachten. Bij het thuisfront begonnen we ons al stiekem een beetje zorgen te maken. Het zou toch weer goed zijn met Ria? Waarom lukte het hardlopen dan toch steeds niet? Maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat Ria veel achter de rug heeft. Zeer ernstige bloedarmoede ten gevolge van inwendige bloedingen, zo ernstig zelfs dat maar liefst drie zakken bloed nodig waren om haar bloedgehalte weer op aanvaardbaar niveau te krijgen. En dan heeft je lichaam echt even tijd nodig om te herstellen.

Voor Ria moet het mooiste deel van de Transeurope footrace nog komen. Het echte genieten van de ultrasport tijdens de Transeurope Footrace begint voor Ria vandaag. De blessures zijn achter de rug, ze is goed hersteld. Met haar favoriete traject in de koelte van Noord Europa voor de boeg wensen we haar veel loopplezier. Weliswaar niet voor het klassement, maar de prestatie is er niet minder om. Go Ria!

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat