Facebook

Ria neemt afscheid van de zee

Ria neemt afscheid van de zee Amersfoort - 28 april 2009.  Italie – Bellaria – De deelnemers aan de Trans Europe Footrace namen vandaag afscheid van de zee. Liep de route tot nu toe langs de kust, vanaf morgen gaat het landinwaarts, richting noorden, richting Oostenrijk.

Theo Cloosterman, een van de vier atleten die zich inzetten om geld in zamelen voor Ria’s Run tegen Leukemie moest vanwege een blessure aan zijn been vandaag de race opgeven.

Maar liefst vier ultra-atleten zetten hun looptalenten in voor Ria’s Run. Helaas kwam er vandaag voor Theo Cloosterman een vroegtijdig einde aan de race waar hij zo lang naar toe heeft geleefd en waar hij zo fanatiek voor heeft getraind. Een blessure in zijn onderbeen maakt het voor hem onmogelijk verder te lopen. Jan Nabuurs staat achtste in het klassement en doet het hartstikke goed. Theo Kuijpers, die ondanks zijn Non-Hodgkin waarvoor hij chemokuren krijgt, meeloopt voor het goede doel, gaat ook uitstekend. Onder de lopers is heel veel respect voor wat deze man doet. Zijn doel is de race uitlopen en als hij doorgaat zoals tot nu toe, dan moet dat zeker lukken.Zandstorm
De atleten werden vandaag op hun laatste dag langs de kust getrakteerd op een ware zandstorm. Gezandstraald arriveerden ze bij de finish in Bellaria; het zand zat werkelijk overal! Maakte Ria zich in Nederland stiekem nog wat zorgen over haar linker voet, die gedurende de gehele winter toch wat problemen gaf, sinds de start in Italië heeft ze helemaal nergens last vast. Hoe dat mogelijk is begrijpt ze zelf niet, maar ze beschouwt het als een cadeautje.

Ria staat in het klassement nog steeds stevig op de tweede plaats, ingeklemd tussen twee Japanse dames. Hiroko Okiyama voert de lijst aan, Furuyama Takako staat derde. Het weer in Italië is ronduit slecht te noemen, maar voor Ria is het ideaal. Veel lopers hebben last van de kou, vandaag was het maar dertien graden. Maar hoe koeler het is, hoe beter Ria loopt.Morgen staat er negenenzestig kilometer op het programma. Het landschap wordt heuvelachtiger. Mooi vanwege het prachtige uitzicht, maar zwaar. Een voorproefje voor overmorgen, dat een zeer zware dag belooft te worden. De ultra-atleten hebben het er nu al over. Dan wordt er bijna vijfentachtig kilometer gelopen door de heuvels. Twee marathons! Laten we voor Ria hopen dat het slechte weer nog wat aan zal houden.

Stichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat