Facebook

Ria mist de aardappelen

Ria mist de aardappelen Amersfoort - 23 april 2009.  Italie – Lesina – Op de derde dag van de race staat Ria nog steeds op de tweede plaats. De Japanse Hiroko Okiyama bezet nog immer de eerste positie bij de dames. Ria weet hoe dat komt. De Japanse is zeer ambitieus, terwijl Ria zo nu en dan ook de tijd neemt om een foto te maken of even te genieten van het landschap. Want genieten van het eten is er niet bij.

Italië betekent pasta en dat staat dan ook elke dag op het menu. Zeer tot verdriet van Ria, van wie bekend is dat ze ‘op aardappelen loopt’. Van pasta krijgt ze een opgeblazen gevoel. Aardappelen zijn volgens Ria lichter verteerbaar, en zij kan het weten! Jammer, maar ze moet helaas eten wat de pot schaft. Ze hoopt dat er over een poosje in het noorden van Europa iets anders dan spaghetti en macaroni op tafel zal komen.

Voor de verandering zal de nacht niet worden doorgebracht in een sporthal, maar in luxe huisjes op een camping. Een welkome afwisseling op de provisorische slaapgelegenheden van de afgelopen nachten. Slapen in een echt bed. Ria hoopt een goede nacht te kunnen maken en morgenochtend fris aan de start te kunnen verschijnen.

Zorgen
Zorgen maken over het klassement doet Ria zich niet. Ze weet dat ze het kan en dat ze straks in het koelere noorden van Europa zal vlammen. Ze wil nu haar krachten sparen. Rustig aan in de warmte, alleen dan kan ze het volhouden.

Ruim tweeënzestig kilometer staat er morgen op het programma van dag vier. De route voert door heuvelachtig landschap met wijn- en olijfgaarden. Wat minder leuk is dat de vrachtwagens soms rakelings langs de lopers rijden op de smalle wegen. Dat was ook vandaag het geval. De vierde etappe zal eindigen in het plaatsje Vasto, een gehucht met 37 inwoners. En zelfs daar hebben ze een sportzaaltje… Morgen geen bed dus voor de lopers, maar wederom een matrasje op de vloer.

Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat