Facebook

Bloed, Zweet en Tranen bij ultraloop door Europa

Bloed, Zweet en Tranen bij ultraloop door Europa Amersfoort - 6 april 2009.  Met het lopen van vijf kilometer op de atletiekbaan van FlevOnice te Biddinghuizen hebben de vier ultra-atleten van Stichting Ria’s Run tegen Leukemie symbolisch een begin gemaakt met hun immense hardloopwedstrijd door Europa.

Hematloge Sonja Zweegman van het VU Medisch Centrum te Amsterdam, één van de artsen die met de opbrengsten van de sponsortocht onderzoek gaat doen naar een medicijn tegen Leukemie, omschrijft de lange route door Europa die de hardlopers in drieënzestig dagen gaan afleggen als één van Bloed, Zweet en Tranen.Het Bloed staat voor Leukemie, dat is een soort bloedkanker. Het Zweet staat voor de inspanningen van de hardlopers, die maar liefst honderdenacht marathons achter elkaar gaan lopen. De Tranen staan voor het verdriet dat de ziekte Leukemie met zich meebrengt.

Nog krap twee weken en dan klinkt in het Zuid Italiaanse Bari het startschot. Ria Buiten is, evenals haar manlijke collega-lopers in topconditie. Grote afstanden gaan ze niet meer trainen, om goed uitgerust aan de start te verschijnen. Wel wordt dagelijks een aantal kilometers gelopen om de spieren soepel te houden in om in het loopschema te blijven.Fysiotherapeut Hans Rijpert uit Biddinghuizen zal Ria de komende dagen nog een aantal keren onder handen nemen, om de spieren zo soepel mogelijk te krijgen.

Pedicure Hellen van de Brake heeft de zorg voor Ria’s voeten, want ook die moeten op en top verzorgd zijn. En in Sportcentrum Joy4Life buigen de trainers zich nog een keertje extra over de oefeningen die Ria daar dagelijks doet. Allen doen dit belangeloos voor het goede doel, want 'in Biddinghuizen doet men het samen', zo luidt de dorpsslogan.

Dus samen zorgen dat Ria de eindstreep haalt en daardoor wellicht een streep kan zetten onder de ziekte Leukemie.

Er is volgens dokter Sonja Zweegman van het VU MC al veel bereikt in de strijd tegen kanker. Nog niet zo heel lang geleden hadden patiënten die de diagnose Chronische Leukemie te horen kregen niet langer dan drie jaar meer te leven. Nu wordt er naar gestreefd dat Leukemie een chronische ziekte wordt.Wethouder Erik Langeweg van de gemeente Dronten schoot de lopers weg tijdens de symbolische start op vier april op de atletiekbaan in Biddinghuizen, terwijl muziekvereniging Maris Sonores zorgde voor vrolijke noten. Op negentien april klinkt het startschot weer, maar dan in Bari. Dan gaan de lopers wederom van start, dan met vierenhalf duizend kilometer voor de boeg, richting Noordkaap. Ria Buiten ziet niet op tegen de kilometers. Wel tegen het slapen op luchtbedjes in sportscholen langs de route. De nachtelijke geluiden en geuren van de andere lopers zullen haar nachtrust ongetwijfeld geen goed doen. Maar dat heeft ze er graag voor over om te doen wat de het liefst doet; lopen, lopen en nog eens lopen.

Meer informatie http://www.riasrun.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat