Facebook

Ria Buiten doet warmtetraining in Frankrijk

Ria Buiten doet warmtetraining in Frankrijk Amersfoort - 14 augustus 2008.  Ultra-atlete Ria Buiten uit Biddinghuizen zal, in het kader van haar voorbereidingen voor de Trans Europe Footrace 2009, deelnemen aan de zevende Transe Gaule, een hardloopwedstrijd door Frankrijk over een afstand van 1151 kilometer. In 2002 won Ria Buiten deze wedstrijd.

Op woensdag 13 augustus is de Transe Gaule, van Roscoff Bretagne, naar de kust aan Middellandse zee in het zuiden, van start gegaan. De lopers zullen gedurende achttien dagen elke dag hardlopend een afstand tussen de vijftig en zevenenzeventig kilometer afleggen. Als alles goed gaat zullen de atleten, na achttien dagen hardlopen, finishen op het strand van het zuid-Franse Gruissan Plage.

Klik hier voor de Trans Gaule website

Training
Ria Buiten grijpt de Transe Gaule aan als warmtetraining ter voorbereiding op wat haar volgend jaar te wachten staat. In de zomer van 2009 immers zal ze tijdens de Trans Europe Footrace, hardlopend van Italië naar de Noordkaap, ook te maken krijgen met de hitte van zuid Europa.

De Biddinghuizense atlete is op haar best tijdens koud weer, het liefst met een flinke bui regen erbij. In het verleden ging het soms mis bij temperaturen boven 25° C. Maagproblemen zorgden ervoor dat ze dan niet voldoende kon drinken en noodgedwongen moest afhaken. Ria Buiten hoopt in Frankrijk deze zomer voldoende ervaring op te kunnen doen om volgend jaar probleemloos door Italië te kunnen lopen.

Of het haar ook dit jaar ook gaat lukken als eerste te finishen is twijfelachtig, want het deelnemersveld is zeer sterk. Onder de deelnemers, afkomstig uit dertien landen, zijn veel atleten die net als Ria volgend jaar deel zullen nemen aan de Trans Europe Footrace. Ook Ria’s partner, de Noor Trond Sjåvik doet mee.


Overzicht van de Trans Gaule

Ria Buiten zet haar looptalent in om geld in te zamelen voor de strijd tegen Leukemie. Hiervoor is een stichting opgericht, Stichting Ria’s Run tegen Leukemie. De vorderingen van Ria Buiten tijdens haar deelname aan de Trans Gaule 2008 zullen de komende weken te volgen zijn via http://www.riasrun.nl.

Stichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat