Facebook

Ria Buiten wint Driedorpenloop

Ria Buiten wint Driedorpenloop Amersfoort - 26 februari 2008.  Ultra-atlete Ria Buiten is op zaterdag 23 februari in een tijd van 1.06.40 als eerste vrouw gefinisht in de Driedorpenloop, welke gehouden werd in het dorpsbos van Biddinghuizen. Bij de mannen won Gert Jan Liefers uit Apeldoorn.

Een thuiswedstrijd voor Ria, die eigenlijk nooit zulke ‘korte’ afstanden loopt. Vijftien kilometer is voor de ultra-atlete qua afstand een peulenschil, maar toch heeft ze wel haar best moeten doen om te winnen. ‘Juist omdat ik niet gewend ben korte afstanden te lopen moet ik alle zeilen bijzetten om een goede tijd neer te zetten.’ Omdat vijftien kilometer voor ultrasport begrippen toch wat weinig is voor een echte training, plakte ze er na afloop een training van twintig kilometer achteraan om aan de benodigde dagelijkse kilometers te komen.

Training
Ook aan deze wedstrijd nam Ria Buiten deel in het kader van haar training voor de Trans Europe Footrace, waaraan ze in 2009 zal deelnemen. Deze race betreft een hardloopwedstrijd van het zuiden van Italië naar de Noordkaap. Ria Buiten grijpt deze race aan om geld in te zamelen voor een goed doel: Ria’s Run tegen Leukemie.

Kinderen
Maar liefst 110 kinderen verschenen zaterdag in Biddinghuizen aan de start. ‘Prachtig, dat zoveel kinderen meedoen. Alleen al daarom doe ik graag mee aan de Driedorpenloop. Het is fantastisch te zien dat zoveel kinderen tegelijk aan het sporten zijn!’, aldus Ria Buiten.

Stichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat