Facebook

RPM Marathon levert meer dan 9.000 euro op

Amersfoort - 12 november 2007.  Afgelopen zaterdag was het Koetshuis afgeladen met maar liefst 70 fietsen. In een gezellige sfeer werd er tijdens de zes uur durende spinningmarathon meer dan 9000 euro opgehaald voor de Stichting Leukemie.

Een spinningmarathon was niet nieuw in Biddinghuizen. Begin dit jaar organiseerde sportschool Joy4life voor het goede doel al eens een marathon in de eigen sportschool. Nu werd er echter, in verband met de omvang, uitgeweken naar het Koetshuis. De spinningmarathon is onderdeel van de actie Ria's Run voor Leukemie, waarbij ultraatlete Ria Buiten via een lange transeuropese hardloopwedstrijd zoveel mogelijk geld probeert in te zamelen voor de Stichting Leukemie.

Leontien van Moorsel
Voor het tweede uur was de organisatie er in geslaagd om Leontien van Moorsel als publiekstrekker binnen te halen. Zij liet op een enthousiaste manier zien hoe zij zich voorbereidde op haar poging om het wereld uurrecord te breken. Met stevige muziek op de achtergrond kwamen de deelnemers van de marathon er achter dat hier heel wat bij komt kijken.

"Ik vond het een hele leuke ervaring. Opdrukken op het stuur en bijvoorbeeld echt voor je zadel en dan zo laag mogelijk fietsen, waren echt dingen die ik nog nooit gedaan had. Zwaar was het wel!", aldus één van de deelnemers.

Grote belangstelling
Uiteindelijk duurde de marathon maar liefst 6 uur. Er waren zelfs deelnemers die de volledige tijd op de fiets zaten. Met recht een prestatie van formaat. De avond in het Koetshuis kon niet alleen rekenen op veel deelnemers, maar ook op veel publiek en zelfs deelnemers van ver buiten Biddinghuizen. Zo was er een groep van 6 fietsers uit Eesveen: "We vinden het een fantastisch doel en zijn zelf helemaal gek van fietsen. Het is gewoon hartstikke leuk om mee te doen. Niet alleen vanwege het fietsen zelf, maar ook vanwege de gezelligheid er omheen".Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat